Eurocommercials omfattande om- och tillbyggnad i Halmstad är nu inledd och en första öppning av ett tiotal nya butiker planeras redan till hösten 2016. Hela det nya centret med ungefär 90 butiker, varav cirka 60 helt nya, beräknas öppna hösten 2017. Halländska MTA har bygguppdraget.

stenalyckan

Totalt avser Eurocommercial att investera ca 600 miljoner kronor i hela utvecklingen av Eurostop Halmstad och denna etapp i ombyggnationen innebär en fullständig omvandling av köpcentret. Totalt handlar det i den första etappen om byggnadsarbeten på 19 000 kvadratmeter och MTA kommer att sysselsätta 100-120 personer, främst lokal arbetskraft. Köpcentret kommer att gå från dagens 30 aktörer till cirka 90 butiker, caféer och restauranger. Under hela om- och tillbyggnationen håller Eurostop öppet som vanligt.

– Vårt mål med den nya handelsplatsen är att göra något riktigt bra för Halmstad och hallänningen. Därför är vi extra glada över att ha träffat avtal med en lokal aktör när det gäller byggnationen. Tillsammans med MTA ska vi skapa en välkomnande oas för upplevelser, möten och shopping. En plats dit man gärna återvänder, säger Martin Bjöörn, Fastighetschef Eurocommercial.

Några av de nya hyresgästerna är Coop, Stadium, Gina Tricot, MQ, Ecco och
Tele 2. På restaurangsidan kommer Heagårds Skafferi att öppna 1 300 kvadratmeter i det nya centret. Total uthyrbar handelsyta blir kring 40 000 kvadratmeter.

– Vi har noga valt ut de butiker vi nu kan presentera och vi har kommit en bra bit på vägen att skapa Hallands absolut främsta och en av Skandinaviens bästa handelsdestinationer. Nu fortsätter arbetet med att knyta till oss många fler internationella, svenska och halländska butikskoncept, säger Martin Bjöörn på Eurocommercials.
– Vi är oerhört glada över att få fortsatt förtroende att genomföra planerna för det här området i Halmstad. Det ligger oss varmt om hjärtat att kunna bidra till stadsutvecklingen och vi ser fram emot att i samverkan med byggherre, näringsidkare och deras kunder genomföra detta tekniskt utmanande projekt på bästa sätt, säger Andreas Granberg, Marknadschef/ägare på MTA.

– Då vi tidigare har genomfört de förberedande utvändiga arbetena så känns det extra roligt för oss att Eurocommercial på nytt väljer MTA. Detta är ett kvitto på att vi genom ett väl utfört arbete och kompetent personal lyckats skapa ett långsiktigt samarbete med kunden, tillägger Tommy Zryd, vd och ägare på MTA.

– Det nya köpcentret ska stå klart i slutet av 2017 men de första nya hyresgästerna väntas kunna flytta in redan hösten 2016. Just nu är vi i slutfas i förhandlingar med flertalet nya spännande hyresgäster som inte finns i Halmstad idag. Detta ser vi fram emot att snart få återkomma om, säger Mats Jäderberg, centrumchef på Eurostop.

 

Källa: Fastighetssverige, Lokalnytt