Nu står det klart att Varberg etablerar ett nytt köpcentrum för volymhandel. Lugnetrondellen blir namnet på det nya centrumet som skall uppföras på Värnamovägen 6, strax norr om Varberg.

köpcentrum

 

Etableringen omfattar 24 000 kvadratmeter lokalarea fördelat på ett tiotal butiker i storleksordningen 500 till 7 000 kvadratmeter och beräknas vara klart under 2017.

– Vi planerar för en bra och bred blandning av olika butiker som vi samlar på ett nytt, modernt och lättillgängligt sätt. Framförallt är det volymhandel inom exempelvis elektronik, hem och fritid samt byggvaruhandel. Dessutom ser vi gärna att någon spännande restaurangverksamhet etablerar sig här, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm.

I samband med uppförandet av Lugnetrondellen planera även stora förändringar för infrastrukturen i Varberg. Västkustbanan ska grävas ner i en tunnel under staden. Järnvägsstationen och hamnen flyttas norrut.
– De här förändringarna gör det möjligt för staden att växa norrut, närmare Lugnetrondellen. Det innebär ett växande kundunderlag i vårt närområde vilket kommer att gynna verksamheterna i köpcentrumet. Vi bygger med höga miljöambitioner och vår del av Lugnetrondellen blir som lägst certifierad Green Building, med 25 procent lägre energianvändning än nybyggnadskraven, men vi utreder även ytterligare energibesparande lösningar, säger Lennart Karlsson.

Redan klar hyresgäst är Biltema som har tecknat avtal om att förvärva 7000kvm för etablering av ett varuhus. Byggstart under 2016.
– Vi har länge velat öppna fler varuhus längs västkusten och då är naturligtvis Varberg en av de mest intressanta orterna för oss, säger Anders Selfors, etableringsansvarig på Biltema.

Källa: Fastighetssverige